tirsdag 8. april 2014

Ikke plass til mennene i lokalet

Kvinners rettigheter i India er et tema som kan diskuteres, men at kvinnene alltid sitter til venstre i lokalet og dessuten lenger framme er noe vi har lagt merke til. Pastoren på dette stedet var en original fyr kledd i orange og med skjegg. Han har bygget opp denne menigheten og gjort alt bygningsarbeidet nærmest selv. På søndagene samles det ca 35 personer i dette lokalet, men vi var her mandag kveld og da var det helt fullt. Så fullt at det ikke ble plass til mennene inne, de måtte sitte ute hvor det faktisk regnet ganske kraftig til tider. Strømmen kom og gikk litt på grunn av været. I hele India er det visst slik at myndighetene kutter strømmen ved regnvær. Når man ser på ledninger og kobliger på stolper og hus så er nok ikke dette så dumt. 
Det var en voldsom sang og innlevelse fra de indiske søstrene som satt som sild i tønne inne i lokalet. Det må ha vært bortimot 250-300 om vi regner med de som satt på utsiden. Mao dette var et skikkelig lokalt festmøte for denne forsamlingen som har hengt opp plakater og innvitert andre kristne fra små steder rundt omkring i disse fjellene. Slikt trykk det har vært på møtene er det sjeldent man opplever, selv på møtene vi har vært på i Afrika. Etter det jeg kunne se søkte alle forbønn etter møtet. Ja, vi gikk egentlig bare ned i salen og ba for alle sammen. De kom til møtet med en voldsom forventing om at Gud skulle svare deres bønnebegjær. Noen med hodepine, ødelagte ben, dårlige rygger og alle mulige sykdommer, men også med familieproblemer og eksamensnerver. Det er ikke alltid like lett å be i slike situasjoner når det er en sånn enorm søken.

- En eldre dame (se bildet av henner og Thor Ivar) ble helbredet i skulderen, forteller Thor Ivar. Hun priste iallefall Gud, løftet armen som var blitt bra og frydet seg. 
Jeg var nesten utmattet av å be, men Thor Ivar var igjen like ustoppelig og gjennomvåt av svette etter all forbønnen. Det som gjorde mest inntrykk var den stakkars damen som hadde kreft, legene kunne ikke gjøre noe og nå satt hun og gråt på skulderen til Thor Ivar som ba for henne. Hun var helt sønderknust.
- Jeg tror Gud gjorde noe for henne i kveld, sier den eldre pastor Daniel etter møtet. Han har selv opplevd flere mirakeler og kunne fortelle om et lignende tilfelle i Madurai hvor en gutt hadde bare en måned igjen å leve, men etter forbønn ble han helt helbredet. Han lover oss at vi skal få treffe ham når vi kommer til Madurai.
- Flere hadde også fortalt den lokale pastoren etter møtet at de var blitt helbredet i kveld, forteller Israel, men vi skal gi dere fyldigere rapporter senere. Folk er sultne etter slike møter, mange lurte på hvor mange møter vi skulle ha i denne menigheten, men desverre måtte vi fortelle at det bare var dette ene møtet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.